Hungerspelen: Dag 12 FINALEN

 
Så var det dags. Ännu en final, vem ska bli vinnaren i hungerspelen? Med livet som insats springer de två deltagarna för sina liv mot mitten...
 
 
Elden är tärr bakom Sandra. En brinnande gren kommer flygande, och ett av hårtstråna fattar eld. Hon skär utan tvekan bort det. Vill inte riskera att hela håret brinner upp. Hennes händer är redan fulla med brännsår, och hennes ansikte med. Hettan är outhärdlig. Där framme, äntligen vattnet vid ymnighetshornet. Sandra gör sitt livs längsta hopp och landar i vattnet.
 
 
Vattnet slår emot Sandras vidbrända hud med ett pysande. Eldslågorna är meterhöga runt vattnet, och Sandra simmar in mot ymnigheshornets ö. Vid hennes sida ligger det en burk med ett grönt medel, en pilgåge med pilar och en kniv. Hon rycker snabbt åt sig allt, men doppar pilarna och kniven i den gröna vätskan. Det kanske är gift, tänker hon. På andra sidan ymnighetshornet står Jack. Han har en kniv i jackan, ett svärd som dryper av samma gröna sak som hon själv har och ett självsäkert leende. Han närmar sig långsamt Sandra.
 
 
Sandra står borta i dimman, med pilbågen redo. Hade han haft en egen pilbåge hade han skjutit, och att hon inte gör det beror nog på att han själv har ett svärd. Han skulle lätt kunna slå bort hennes pilar med det. Dessutom är det doppat i ormskönsgift. Han kände igen det, han har plockat ormskönor på ängen där hemma. Det kan döda i mycket små mängder, men offret får en plågsam död. Han slår vad om att Sandra inte vet ens hälften av det där. Fiska kan hon kanske. Men det här är hungerspelen, tänker Jack och anfaller.
 
 
Ett slagsmål bryter ut. Och Jack är starkare än vad Sandra först trodde. Han har arbetat på åkern hela sitt liv, och det syns. Hon lyckades skära upp ahns byxben med sin kniv, men hon kom inte åt skinnet. Isåfall hade han antagligen varit död, eftersom det är nån form av gift. Men nu har Jack övertaget. Sandra kämpar för sitt liv. Hon har än slå länge lyckats hålla bort hans knivar, men hur länge klarar hon det?
 
 
Sandra kan inte klara det länge till. Snart sätter jag in dödsstöten, tänker Jack. Han lyckas få henne ur balans, och snabbt som attan är han där med ett grepp runt hennes hals. Jack höjer svärdet.
 
 
Jack håller ett stryptag runt hennes hals. Hon kan inte andas, och det är precis vad Jack räknat ut. Hon försöker ta sig loss, men det är omöjligt. Hon kommer kvävas. Men så kommer hon att tänka på kniven i hennes bakficka. Hon har ju faktiskt tränat kampsport, det här borde vara enkelt... Hon gör en stöt, och Jack tar ett kliv bakåt av smärta. Det är precis vad hon räknat med. Hon snor runt, så hon hamnar på hans baksida och höjer pilbågen.
 
 
Hur kunde han gå på det? Visst, det gjorde fasansfullt ont i benet, men ändå. Det här är hungerspelen. Det ska göra ont. Men han kan inte röra sig. Han undrar varför. Sen vill han slå sig själv. Hon hade såklart också doppat din kniv i giftet. Benet har redan domnat bort. Men det tar nästa tjugofyra timmar att dö av giftet, så om han bara lyckas döda kommer de ge honom medicin i huvudstaden. Men var är Sandra? Tanken kommer en sekund försent, innan han känner pilen som borras in mellan hans skulderblad.
 
 
Sandra skjuter iväg pilen och ser skräcken, och smärtan i Jacks ögon. Tur att hon lyckades förlama honom med giftet, annars hade det här aldrig funkat. Jack bara stirrar, men han andas svagt. Sandra tar några långsamma steg från honom, i fall han skulle försöka döda henne. Sen slår det henne att det var idiotiskt, han kan ju inte röra sig.
 
 
Jakc känner hur han själv sjunker ihop, vrider sig i plågor mot magen. Han vill inte dö. Hans familj, och alla kompisar. Han längar hem. Och så slår det honom att han kommer hem. Men den enda som kommer hem levande härifrån är Sandra. Han känner en våg av hat mot henne, men ångrar sig genast. Det är ju inte henne han hatar, det är ju regimen. Han inser att han har en sak kvar att göra:
-Alla som lyssnar, störta regimen! Det är såhär de gör! ropar Jack, innan han livlös faller ihop på marken.
 
 
Sandra hör Jacks ord hänga kvar i luften, och inser att hon gjort likadant. Om det var hon som blev dödad. Men hos henne finns ingen segerkänsla. Bara en tomhet.. Hon vann spelen. Men Jenna är borta. Jenna, hennes vän. Jack, som hon önskar varit hennes vän. Samantha, som var så snäll. Andrew, som visserligen var mordisk. Klara. Leo. Alla är borta.
 
 
Svävaren hämtar Jacks kropp, och lagom till skymningen kommer hennes egen svävare. På svävaren får hon vård. Hennes brännskador är så svåra, men de lyckas reparera dem. Hon bara längtar hem.
 
Det var det. Spelen är över, men Sandras segerintervju väntar. Den kommer imorgon eller på onsdag. Så, vad tyckte ni om finalen?
 
Grattis till både Sandra och Jack, med en fin andra plats!
 

Kommentarer
Isabelle säger:

Yey min favorit vann :)

Svar: Kul att det blev som du ville :D
Rolo och Ida och Dream Simmers

2014-02-16 | 20:18:12
Isa säger:

Min favorit vann
:3 också -w-

Svar: :D
Rolo och Ida och Dream Simmers

2014-02-17 | 07:38:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback