Nytt intag

Eftersom det var så uppskattat det här med hungerspelen tänkte jag att vi kan köra en till gång! Instruktioner om anmälning osv finns HÄR. Även ni som var med förra gången får delta. Ett slutdatum är ännu inte satt, men jag kommer säga till i alla fall en vecka innan.
 
 
 
 
 

Segerintervju med Sandra Bloom

 
-Sådär Sandra, sitter du bekvämt?
-Ja, du Ceasar, det gör jag.
-Nåväl, Sandra, du ahr ändå vunnit Hungerspelen. Hur känns det.
-Bra kan jag inte säga, jag har dödat två personer. Men efter omständigheterna känns det bra.
-Kul att höra. Jag antar att du längtar efter din familj?
-Det är klart att jag gör. De längtar nog efter mig också.
-Det kan jag ge mig på! Men Sandra, du är hungerspelenvinnare, det känns inte LITE mer?
 
 
-Nej, faktiskt inte.
-Okej, om vi bortser från Hungerspelen, vad tycker du om din utstyrsel ikväll?
-Helt fantastisk. Den symboliserar verkligen mig som person.
-Men platt hår, Sandra. Allvarligt?
-Fråga inte mig, det är min stylist.
-Okej, jag slår vad om att han får svara på de frågorna på eftersnacket! Tillbaka till spelen, det är nämligen dags för spelens höjdpunkter, och i år berättas det om en ung flicka med vänner som ställer upp för henne!
 
 
Applåder
 
 
-Blev du lite tårögd nu?
-Ja, det blev jag. Det är så mycket minnen.
-Jag förstår det Sandra. Och nu ska vi låta dig var i fred. Men innan du går ska du få posera inför vår egen kamera med nytt från Huvudstaden! Och se nu ut som en riktigt segrare!
 

Hungerspelen: Dag 12 FINALEN

 
Så var det dags. Ännu en final, vem ska bli vinnaren i hungerspelen? Med livet som insats springer de två deltagarna för sina liv mot mitten...
 
 
Elden är tärr bakom Sandra. En brinnande gren kommer flygande, och ett av hårtstråna fattar eld. Hon skär utan tvekan bort det. Vill inte riskera att hela håret brinner upp. Hennes händer är redan fulla med brännsår, och hennes ansikte med. Hettan är outhärdlig. Där framme, äntligen vattnet vid ymnighetshornet. Sandra gör sitt livs längsta hopp och landar i vattnet.
 
 
Vattnet slår emot Sandras vidbrända hud med ett pysande. Eldslågorna är meterhöga runt vattnet, och Sandra simmar in mot ymnigheshornets ö. Vid hennes sida ligger det en burk med ett grönt medel, en pilgåge med pilar och en kniv. Hon rycker snabbt åt sig allt, men doppar pilarna och kniven i den gröna vätskan. Det kanske är gift, tänker hon. På andra sidan ymnighetshornet står Jack. Han har en kniv i jackan, ett svärd som dryper av samma gröna sak som hon själv har och ett självsäkert leende. Han närmar sig långsamt Sandra.
 
 
Sandra står borta i dimman, med pilbågen redo. Hade han haft en egen pilbåge hade han skjutit, och att hon inte gör det beror nog på att han själv har ett svärd. Han skulle lätt kunna slå bort hennes pilar med det. Dessutom är det doppat i ormskönsgift. Han kände igen det, han har plockat ormskönor på ängen där hemma. Det kan döda i mycket små mängder, men offret får en plågsam död. Han slår vad om att Sandra inte vet ens hälften av det där. Fiska kan hon kanske. Men det här är hungerspelen, tänker Jack och anfaller.
 
 
Ett slagsmål bryter ut. Och Jack är starkare än vad Sandra först trodde. Han har arbetat på åkern hela sitt liv, och det syns. Hon lyckades skära upp ahns byxben med sin kniv, men hon kom inte åt skinnet. Isåfall hade han antagligen varit död, eftersom det är nån form av gift. Men nu har Jack övertaget. Sandra kämpar för sitt liv. Hon har än slå länge lyckats hålla bort hans knivar, men hur länge klarar hon det?
 
 
Sandra kan inte klara det länge till. Snart sätter jag in dödsstöten, tänker Jack. Han lyckas få henne ur balans, och snabbt som attan är han där med ett grepp runt hennes hals. Jack höjer svärdet.
 
 
Jack håller ett stryptag runt hennes hals. Hon kan inte andas, och det är precis vad Jack räknat ut. Hon försöker ta sig loss, men det är omöjligt. Hon kommer kvävas. Men så kommer hon att tänka på kniven i hennes bakficka. Hon har ju faktiskt tränat kampsport, det här borde vara enkelt... Hon gör en stöt, och Jack tar ett kliv bakåt av smärta. Det är precis vad hon räknat med. Hon snor runt, så hon hamnar på hans baksida och höjer pilbågen.
 
 
Hur kunde han gå på det? Visst, det gjorde fasansfullt ont i benet, men ändå. Det här är hungerspelen. Det ska göra ont. Men han kan inte röra sig. Han undrar varför. Sen vill han slå sig själv. Hon hade såklart också doppat din kniv i giftet. Benet har redan domnat bort. Men det tar nästa tjugofyra timmar att dö av giftet, så om han bara lyckas döda kommer de ge honom medicin i huvudstaden. Men var är Sandra? Tanken kommer en sekund försent, innan han känner pilen som borras in mellan hans skulderblad.
 
 
Sandra skjuter iväg pilen och ser skräcken, och smärtan i Jacks ögon. Tur att hon lyckades förlama honom med giftet, annars hade det här aldrig funkat. Jack bara stirrar, men han andas svagt. Sandra tar några långsamma steg från honom, i fall han skulle försöka döda henne. Sen slår det henne att det var idiotiskt, han kan ju inte röra sig.
 
 
Jakc känner hur han själv sjunker ihop, vrider sig i plågor mot magen. Han vill inte dö. Hans familj, och alla kompisar. Han längar hem. Och så slår det honom att han kommer hem. Men den enda som kommer hem levande härifrån är Sandra. Han känner en våg av hat mot henne, men ångrar sig genast. Det är ju inte henne han hatar, det är ju regimen. Han inser att han har en sak kvar att göra:
-Alla som lyssnar, störta regimen! Det är såhär de gör! ropar Jack, innan han livlös faller ihop på marken.
 
 
Sandra hör Jacks ord hänga kvar i luften, och inser att hon gjort likadant. Om det var hon som blev dödad. Men hos henne finns ingen segerkänsla. Bara en tomhet.. Hon vann spelen. Men Jenna är borta. Jenna, hennes vän. Jack, som hon önskar varit hennes vän. Samantha, som var så snäll. Andrew, som visserligen var mordisk. Klara. Leo. Alla är borta.
 
 
Svävaren hämtar Jacks kropp, och lagom till skymningen kommer hennes egen svävare. På svävaren får hon vård. Hennes brännskador är så svåra, men de lyckas reparera dem. Hon bara längtar hem.
 
Det var det. Spelen är över, men Sandras segerintervju väntar. Den kommer imorgon eller på onsdag. Så, vad tyckte ni om finalen?
 
Grattis till både Sandra och Jack, med en fin andra plats!
 

Sponsorpoäng betydelse

I finalen(som jag ska försöka få upp så fort som möjligt) ger sponsorpoängen en fördel. Det är nämligen så att sponsorpoängen motsvarar vapen, som dina simmar kan "köpa". Vi mailar handledarna om vad de vill att simmarna ska ha i finalen. Att välja på(se bara till att sponsorpoängen räcker..).
 
Pilbåge - 50 poäng
Kniv - 50 poäng
Giftig gas - 50 poäng
Svärd - 50 poäng

Sponsorpoäng: Inför Final

Såhär ser alltså ställningen ut inför finalen i hungerspelen, som förmodligen kommer upp imorgon. Som jag sa kommer sponsorpoängen ha en betydelse i finalen, men vem leder?
 
Aktuella sponsorpoäng markeras med ifylld text, förgående med kursiv
 
Sandra Bloom: 280(+50) poäng 230
Jack Cannes: 190 poäng(+30) 160

Sandra tar hem segern än en gång och leder med 90 poäng över Jack. Ska bara säga att båda har ovanligt mycket sponosrpoäng och det kommer bli en final där styrka inte bara är viktigast.
 
Ser fram emot det, gör ni?
 

Hungerspelen: Dag 11

 
Dagarna går fort, numera är det bara tre deltagare kvar på arenan. Det drar ihop sig!
 
 
När Sandra sörjt ett tag skyndar hon sig bort från graven. Hon måste vara mer vaksam än vanligt efetrom hon nu är ensam..
 
 
Sandra hittar Samanthas gamla igloo och slår läger här. Det är väldigt nära berget, men hon har inte heller långt till vattnet, så hon kan fiska.
 
 
Samantha hör ett ljud från berget, det visar sig vara Sandra som har slagit läger där! Men eftersom det inte verkar som Sandra upptäckt henne än, smyger hon sig försikitgt mot skogen.
 
 
Jack, som lämnat ymnighetshornet för att hitta mat, ser Samantha komma springande. Han tvekar inte, utan kastar sig på henne direkt.
 
 
Slagsmålet är i full gång, men Samantha visar sig vara skickligare än vad Jack räknat med. När han ska ge in dödsstöten avvärjer hon skickligt honom.
 
 
Efter en lång kamp faller Samantha slappt ihop på marken. Jack lyckades, tillslut. Men han kan inte låta bli att tycka att Samantha var en riktigt värdig motståndare. Jack titter bland hennes packning, där han hittar två fiskar hon måste fångat. Då har han i alla fall mat. Så mycket mer hinner han inte ta innan svävaren kommer och för bort hennes kropp.
 
 
Jack ska precis ta upp en orm när han blir biten i handen. Han vet inte riktigt vad han ska göra, men det känns inte som något gift sprutades in. Han lyckas ändå få upp ormen, för han borde kunna använda den i framtiden.
 
 
Sandra har hört kanonskottet, men det kom från stranden vis ymnighetshornet. Det borde ta åtminstone en halv dag att gå dit, och hon misstänker att båda spelarna var där så att det nu bara är hon och en annan kvar. Härligt med final, tänker hon.
 
 
Jack hämtar sina grjer från ymnighetshornet, men bestämmer sig sedan att gå mot träsket, där han borde kunna hämta sig. För snart kommer antagligen spelledarna att skicka in dem i en riktigt blodig final. Och samma stund han säger det hörs en välbekant röst på arenan som inbjuder till en ofrivillig festmåltid. Ofrivillig? tänker Jack, samma sekund som han ser muren av eld resa sig emot honom.
 
Dags för final alltså, men vem var bäst? Sponsorpoängen kommer nämligen ge en liten fördel i finalen :D
 
Vem var bäst?
  
pollcode.com free polls 
 
 
 
 
 
 
 

Aktuella Sponsorpoäng


Aktuell poängsumma markeras med ifylld text, den gamla med kursiv

Sandra Bloom: 230(+50) poäng 180
Samantha Klarksson: 10 poäng(+10) -10
Jack Cannes: 160 poäng(+30) 130
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Hungerspelen: Dag 10

 
Hungersnöden har långsamt ebbat ut här på arenan, och alla spelare överlevde. Men en hel del dagar har passerat utan några speciella händelser, och nu börjar spelledarna bli otåliga.

FÖR ER SOM MISSAT: EFTERSOM INGET SPECIELLET HÄNDE UNDER DAGARNA MELLAN 3-9 VALDE JAG ATT INTE SKRIVA OM DET.
 
 
Jack sover lugnt och skönt, eftersom han är säker på att inga motspelare vågar anfalla honom. Han har ju ymnighetshornet och alla förnödenheter där.
 
 
Det är egentligen morgon, men solen tycks aldrig vilja nå över de snöiga kullarna.
 
 
Sandra och Jenna diskuterar hur de ska göra.
-Jag tycker vi ska gå mot bergen, säger Sandra.
-Jag med, säger Jenna.
 
 
De springer genom den snöiga skogen tillsammans, på sin vakt mot anfallande. Fotspåren är inget problem, de blir igensnöade direkt.
 
 
Samantha vaknar och kliver ur sin igloo. Hon sparkar sönder den för att inte lämna några spår och börjar sedan gå norrut mot havet. Hon vill inte svälta igen och tänker därför skaffa sig mat.
 
 
Efter flera timmars lång vandring i skogen är kommer Sandra och Jenna fram till öppen mark framför ett berg. Plötsligt upptäcker de att snön är borta, och strax efter det börjar det hagla kraftigt. Sandra och Jenna skyddar huvudet mot de livsfarliga istapparna som faller.
 
 
För att skydda varandra kramar Sandra om Jenna. Men kramen visar sig ha dödlig utgång..
 
 
Utan att Jenna vet det har sandra gömt en kniv i sin hand. Hon trycker in den i Jennas rygg.
-Förlåt mig, viskar Sandra med en tår.
-Jag fattar varför.. börjar Sandra, men sen tar orden slut.
 
 
Jenan ramlar ihop på marken, och Sandra sluter hennes ögon. Armen läggs över hennes mage. Sandra backar en bit och svävaren kommer för att ta hennes kropp.
 
 
Sandra lägger ut blommor på platsen drä hon dödade Jenna, och står och gråter ett tag.
 
 
Sedan tar hon en dusch med hjälp av burken hon hittade i Jennas utrustning.
 
 
Jack hör kanonskottet, han vaknar av det. Bara tre kvar, tänker han, går upp och grillar vid elden.
 
Döda idag:
 
 
Jenna Swales
 
Vem var bäst?
 
 
Vem var bäst?
  
pollcode.com free polls 

Aktuella Sponsorpoäng

Nu är det så att hungersönden är uppklarad och hungerspelen är i full gång! Senare idag kommer ett inlägg från arenan. Arenan är nu i dag 10, men jag kommer inte skriva om de andra dagarna eftersom ingenting särskilt har hänt. Alla kommer att få minus trettio utom Jack och Sandra som lyckades hitta mat på egen hand.
 
 
Aktuell poängsumma markeras med ifylld text, den gamla med kursiv
 
Jenna Swales: 40 poäng(-30) 70
Sandra Bloom: 180(+50) poäng 130
Samantha Klarksson: -10 poäng(+20, -30) 0
Jack Cannes: 130 poäng(+30) 100
 
Sandra leder som vanligt poängligan med Samantha hamnat under noll vilket betyder att hon inte kan få mer gåvor.

Hungersnöd på arenan

Har spelat på Hungerspelenvärlden, men det har varit väldigt segt och ingen har dödat varandra. Igår kunde jag dock konstatera att det var en stor HUNGERSNÖD på arenan. Det betyder alltså att era simmar inom två dagar kommer ha svultit ihjäl om ni som handledare inte griper in.
 
För handledarna finns ett antal alternativ:
 
-Prata med deltagarna och säg var dem ska gå(alltså maila mig så gör jag att de går dit). För att veta ungefär hur arenan ser ut ska ni få en paintkarta).
 
 
 
-Ge dem mat(kostar 30 sponsorpoäng)
 
Maila till: smultronet.0101@gmail.com

Intervjuer Hemmavidd

Nu ska vi till varje distrikt där våra kvarvarande deltagare håller till. Vi går i ordning, och börjar förstås med Distrikt 1!
 
 
 

-Hej, Jennas mamma! Vi har under de närmaste dagarna fått se Jennas förförande charm och mordiska sida. Vem har hon fått det av?
 
-Det är nog av mig, faktiskt! Kanske inte hur jag är just nu, men jag var väldigt lik Jenna i min ungdom.

-Jaha, det kunde man inte tro! Alright, hur ser du på Jennas chanser i spelen?
 
-Jenna kan överleva. Hon är förförisk och mordisk. Därför tror jag att hon kan vinna.

-Jag med! Här i ettan har ni ju faktiskt rätt många vinnare. Hur är livet här?
 
-Livet här är riktigt flott. Eftersom distriktet är så rikt får vi saker varje månad. Jag och Jenna bor i en vit villa i de finare kvarteren, men vi hoppas ju kunna flytta till den nästan fulla Segrarbyn.

-Det hade man inte kunnat tro! Saknar ni Jenna här hemma?
 
-Klart vi gör, men vi är övertygade om att hon kommer tillbaka.

-Ja, såklart. Hon är en charmerande ung flicka. Man får hoppas på det bästa, det skulle vara roligt att få snacka med henne igen. För visst var intervjuen med henne riktigt bra?
 
-Ja, de kunskaperna har hon nog ärvt efter sin far. Han är också duktig på sådant.

-Ja, det kunde jag tänka mig. Efter allt ni sett på arenan, vem är hennes värsta motståndare?
 
-Hmm, det får nog bli hennes allierade Sandra Bloom. Hon är en sån stor publikfavorit.

-Ja, det tror nog jag också! Ha det bra här hemma, så ska ni nog se att det går bra med Jenna!

-Tack, för ditt stöd *ler
 
 
 
 
-Goddag Sandras tvillingsyster! Hur är livet utan Sandra?

-Sandra är så bra på att fiska, vår fångst är halverad utan henne.
 
-På tal om Sandras fiskekunskaper, det har gått rätt bra för henne på arenan. Vad tror du om hennes chanser där?

-Jag tror att de är goda. Sandra kan ta vara på sig själv.
 
-Hur är läget här hemma i er familj?
 
-Mamma är den som är minst orolig. Hon har själv vunnit spelen för trettio år sedan. Jag är nog den som är mest orolig, och det är inte mycket.
 
Så er mamma har vunnit spelen? Vilken terräng?

-Jag tror hon vann i nån storts savann.
 
-Så du är mest orolig? Hur orolig är du?
 
-Inte mycket alls faktiskt.
 
Vem är hennes största konkurrent då?

-Antingen Jenna eller Jack. Jag tror inte så mycket på hon från sjuan.
 
-Jaha. Intressant.... Nåväl, jag önskar er lycka till med fisket!

-Tack!
 


 
-Vi befinner oss nu i Distrikt 7 och står och pratar med Samanthas pappa. Hur tror du det känns för Samantha att befinna sig på arenan?

-Rätt nervöst, hon får ju ingen överblick som jag. Om hon bara gömmer sig och låter de andra döda varandra...
 
-Du verkar inte tro så mycket på Samantha?
 
-Det är klart att jag hoppas. Men det finns tre hungriga vargar därute, och spelledarna kommer inte låta Samantha vara så länge. Hon har inte det i sig att vinna spelen.
 
-Varför tror du det?
 
-Samantha är för snäll, hon skulle aldrig döda nån. Dessutom har hon knappt några sponsorer.
 
-Men något måste väl göra Samantha stark?
 
-Hon är duktig med yxa och på att klättra i träd. Om hon bara kunde få ner några förbipasserande... Men jag har sett att hon bara fått tag på en kniv, inget med.
 
-Men det är väl en styrka? Du måste våga tro!
-Jag måste väl det.
 
-Om du tror, då kan Samantha vinna! Jag önskar er och er familj, lycka till!

-Tack
 

 
 
-Det är alltså du som är Jacks yngre bror. Ja, Jack har ju visat sig vara en riktig slagskämpe! Har ni tränat tillsammans?
 
Nej, det skulle jag nog inte säga. Vi har ju brottats eftersom vi är syskon, men jag vet inte om man kan kalla det träning, haha. Kan man det?
 
-Japp, det fattar jag verkligen! Hur är livet här hemma i elvan utan Jack?
 
Det är ensamt. Jag saknar honom jättemycket, och mamma också, men han kommer förhoppningsvis hem snart.
 
-Det fattar jag verkligen. Hur ser du på Jacks tjänster att vinna spelen?
 
Stora! Han har ju lyckats döda 2 stycken, och han verkar ha sponsorer.
 
-Efter vad du sett på TV, vem är hans farligaste motståndare?
 
Sandra Bloom. Jag är lite rädd för henne, om det är någon som dödar Jack så är det hon.
 
-Såja, inte gråta. Jack har visat sig vara riktigt stark. Han har ju dödat två spelare redan. Båda från tvåan, faktiskt. Det är riktigt bra jobbat, inte sant?
 
Ja det är det verkligen!